Події
22 січня 2018
У Вознесенську Миколаївської області оголосили траур за поліцейським, який загинув під час перестрілки в Одесі
19 січня в Одесі під час операції із затримання зловмисника, сталася перестрілка.
news-image

У місті Вознесенськ Миколаївської обл. оголосили траур за поліцейським, який загинув під час перестрілки в Одесі 19 січня. Про це повідомили в прес-службі Вознесенської міськради в Facebook, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Сьогодні, 22 січня у Вознесенську, на батьківщині загиблого 19 січня 2018 при виконанні службових обов'язків поліцейського Пригарина Сергія Володимировича, оголошено день жалоби. Похорони відбудуться в місті Одеса, прощання - в Одеському будинку офіцерів. Просимо приспустити прапори на будівлях і обмежити розважальні заходи", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 січня в Одесі під час операції із затримання зловмисника, сталася перестрілка. Внаслідок стрілянини загинуло три людини (стрілець Валентин Дорошенко, його знайомий і 27-річний співробітник поліції) і ще троє дістали поранення (двоє правоохоронців і один випадковий свідок).

За фактом події порушено кримінальну справу за ст. 115 і 348 (умисне вбивство, посягання на життя співробітника правоохоронних органів) Кримінального кодексу України.

Повідомлялося, що чоловік, який влаштував стрілянину в Одесі, виявився "відомим любителем Росії" Валентином Дорошенком. Дорошенко називав себе членом "партії Сталіна", в 2010-му намагався балотуватися в мери Одеси, а роком раніше навіть викликав тодішнього міського голову Едуарда Гурвіца на дуель - приїжджав до муніципалітету на коні з мечем в руці.

Дорошенко розшукувався поліцією як активний учасник заворушень біля будівлі обласного управління внутрішніх справ восени 2013 року. Мова йде про спробу відбити у правоохоронців затриманого лідера партії "Родіна" Ігоря Маркова.