Події
22 січня 2018
Спалах гепатиту А в Миколаєві: у лікарнях 55 осіб, у 47 діагноз підтвердили
Офіційно досі не відома причина зараження.
news-image

Станом на 22 січня у лікарнях Миколаєва перебувають 47 осіб з підтвердженим діагнозом "гепатит А". Відповідну заяву опубліковано на сайті управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації. Про це пише «Є!» з посиланням на 112.

"В обласній інфекційній лікарні перебувають 54 пацієнти. Із них підтверджено діагноз у 46 осіб. У 7 випадках – знято діагноз. Виписана 21 людина. Ще 1 дитина перебуває в обласній дитячій інфекційній лікарні, діагноз підтверджено у 1 дитини, у трьох випадках - діагноз знято, виписано 18 пацієнтів", - сказано в повідомленні.

Станом на 18 січня, за словами начальника міського управління охорони здоров'я Ірини Шамрай, на стаціонарному лікуванні перебувало 65 осіб: 50 дорослих, 15 дітей.

Раніше повідомлялося, що причиною захворювання на гепатит А на початку січня в Миколаєві, відповідно до низки висновків, стала вода з пунктів розливу. Пізніше в місцевій Держспоживслужбі заявили, що перевірять всіх продавців питної води на розлив. Однак офіційно досі не відома причина зараження.

У МОЗ зазначили, що епідемії гепатиту А в Україні немає.

Читайте також:На Закарпатті ввели карантин через кір