Суспільство
5 лютого 2015
Влада Парижу після терактів заборонила зйомки бойовиків на вулицях міста
Заборона викликана побоюваннями, що акторів у формі можуть прийняти за справжніх правоохоронців і тоді вони можуть стати мішенями для терористів, вони також можуть заплутати звичайних жителів міста.
news-image

Влада Парижа заборонила після низки терактів зйомки на вулицях міста сцен фільмів-бойовиків, в яких беруть участь актори у формі поліцейських, армії або служб безпеки. Заборона викликана побоюваннями, що акторів у формі можуть прийняти за справжніх правоохоронців і тоді вони можуть стати мішенями для терористів, вони також можуть заплутати звичайних жителів міста.

"Є проблема зі сценами бойовиків, так як актори в формі можуть бути мішенями для терористів. Також актори можуть збити з пантелику громадськість, особливо в цей період напруженості", - заявила агентству Ассошіейтед Прес співробітниця поліції Сільві Барно, яка видає дозволи на зйомку фільмів на відкритому повітрі в Парижі.

За її словами, невідомо, як довго буде в силі заборона. Військові все ще охороняють у місті синагоги, офіси ЗМІ, великі торгові центри та інші місця масового скупчення людей. З недавніх фільмів, знятих в місті, - "Люсі" Люка Бессона, "Грань майбутнього", "Ідентифікація Борна", "Ронін".

Режисери часто знімають на вулицях міста погоні і перестрілки. Зйомки декількох фільмів вже припинені. Серед них - "Flics Tout Simplement" ("Просто поліцейські"), в якому є сцена з поліцейським, що стоїть біля школи.

Читайте також: Художники з усього світу намалювали картинки на знак солідарності з Charlie Hebdo

"Так, ми повинні були знімати цю сцену, але нам не дозволили. Звичайно, ми повинні поважати нові правила і ми змінили виробничий план", - сказав агентству режисер фільму Стефан Гильме. "Це може позначитися негативно на великих американських фільмах. Зараз не найкращий момент, щоб робити такий крок", - зазначив представник організації Mission Кіно в Парижі Агнес Нагготт.

"Навіть якщо Стівен Спілберг хотів зняти великомасштабну сцену з поліцією і перестрілкою на вулицях в січні, впевнений, цього б не сталося", - заявив Нагготт

Низка терактів і ПП почалася у Франції 7 січня з нападу на редакцію журналу Charlie Hebdo, який друкував карикатури на мусульманського пророка Мухаммеда. За три дні загинули 17 осіб, у тому числі троє поліцейських. В ході двох спецоперацій 9 січня троє терористів були знищені. Потім у Франції пройшли масові акції в пам'ять про загиблих та на підтримку свободи слова - на вулиці вийшли більше трьох мільйонів чоловік.