Події
22 січня 2018
Напад на готель у Кабулі може бути класифіковано як військовий злочин, – ООН
Гутерріш висловив глибокі співчуття сім'ям загиблих та побажав якнайшвидшого одужання пораненим.
news-image

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш засудив напад на готель "Інтерконтиненталь" у Кабулі. Про це йдеться в його заяві, повідомляє "Центр новин ООН". Про це пише «Є!» з посиланням на 112.

Гутерріш висловив глибокі співчуття сім'ям загиблих та побажав якнайшвидшого одужання пораненим.

Глава Місії ООН щодо сприяння Афганістану Тадамічі Ямамото, у свою чергу, заявив, що напад на готель у Кабулі може бути класифіковано як військовий злочин і закликав усі сторони конфлікту в Афганістані виконувати свої зобов'язання в рамках міжнародного гуманітарного права. 

Нагадаємо, бойовики напали на готель у суботу ввечері. Звідти всю ніч лунали стрілянина і вибухи. Як повідомляє влада Афганістану, внаслідок багатогодинної спецоперації екстремісти були ліквідовані. За останніми даними, в результаті теракту загинуло щонайменше 18 осіб. Деякі джерела повідомляють про понад 40 загиблих.

У МЗС України підтвердили загибель семи українців (п'яти чоловіків і двох жінок) у результаті нападу на готель у Кабулі. У відомстві заявили, що особи п'ятьох загиблих вже ідентифіковано, однак з етичних міркувань імена вирішили поки не повідомляти. Також громадяни України були серед врятованих з готелю. Це ще 19 українців.

Відповідальність за напад взяла на себе терористична організація "Талібан".

Читайте також:Внаслідок нападу в Кабулі загинули 9 українців, – МВС Афганістану

Читайте також:Теракт в Кабулі: у мережі показали загиблих українців (фото)