Світ
23 січня 2018
У Польщі затримали трьох організаторів святкування дня народження Гітлера
Затримані є організаторами святкування 128 річниці з дня народження Адольфа Гітлера, яке проходило в лісі у Водзіславі-Шльонському.
news-image

За рішенням прокуратури польські правоохоронці затримали трьох чоловіків, які брали участь у зустрічі націоналістів у місті Водзіслав-Шльонський, присвяченій святкуванню дня народження Адольфа Гітлера. Про це повідомляє RMF24 з посиланням на речницю Національної прокуратури Еву Бялік, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

За даними слідчих, затримані є організаторами святкування 128 річниці з дня народження Адольфа Гітлера, яке проходило в лісі у Водзіславі-Шльонському.

В одного з затриманих знайшли зброю і боєприпаси. Також під час проведених обшуків в квартирах підозрюваних виявлено "предмети, зокрема обмундирування та інші речі, які містять матеріали, що пропагують нацистський устрій".

Чоловікам висунули звинувачення у пропагуванні нацистського устрою шляхом "організації і проведення 128-ї річниці з дня народження глави німецького рейху, під час якої відбувалося звеличення рейху і використовувалася нацистська символіка".

Як зазначається, серед затриманих і керівник націоналістичної організації "Гордість і сучасність".

Поштовхом для дій правоохоронців стало журналістське розслідування каналу TVN24, що стосується діяльності окремих націоналістичних угруповань Польщі. На записах прихованою камерою видно, зокрема, як націоналісти в мундирах Вермахту проголошують тости "За Адольфа Гітлера і нашу вітчизну, кохану Польщу", "вівтар" з Гітлером, а також пригощання тортом з мотивами прапора Третього рейху.

Читайте також: Депутати хочуть скасувати кримінальну відповідальність за незаконне збагачення