Події
23 січня 2018
У Польщі вирішили видворити понад 60 незаконно працевлаштованих українців
Одне з агентств тимчасової зайнятості нелегально працевлаштувало 63 іноземців, 62 з яких виявились українцями (ще один іноземець – громадянин Молдови).
news-image

Заробітчани з України працювали в одній з приватних компаній у Любліні.

Прикордонна служба Польщі встановила факт незаконного працевлаштування 62 громадян України у Любліні, які мають покинути територію країни. Про це повідомляє "Польське радіо", пише «Є!».

Зазначається, що одне з агентств тимчасової зайнятості нелегально працевлаштувало 63 іноземців, 62 з яких виявились українцями (ще один іноземець – громадянин Молдови).

При цьому проти власника агентства буде подано позовну заяву до суду, йому загрожує штраф до 30 тисяч злотих.

У зв’язку з незаконним виконанням праці, Прикордонна служба видала адміністративні рішення щодо іноземців, що наказують їм покинути територію Польщі.

Нагадаємо, що українських працівників на міжнародному підприємстві Lindab у Польщі зобов'язали носити синьо-жовту робочу форму. Директор підприємства стверджує, що це полегшує комунікацію, натомість експерти вважають це проявом дискримінації за національною ознакою.

Згодом речник громадянських прав Польщі заявив, що звернеться до місцевої інспекції праці щодо проведення перевірки на підприємстві Lindab.

Читайте також:Кір дістався Польщі: у працівників одного із підприємств діагностували захворювання