Події
24 січня 2018
Порошенко та Волкер обговорили розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі
Порошенко й Волкер відзначили звільнення українських заручників наприкінці минулого року та важливість завершення цього процесу.
news-image

Президент України Петро Порошенко обговорив зі спеціальним посланником президента США по Україні Куртом Волкером розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі. Про це йшлося під час зустрічі ввечері у вівторок, 23 січня, повідомляє прес-служба глави держави.

Інформує «Є!», з посиланням на tyzhden.ua.

«Було висловлене серйозне занепокоєння у зв’язку з відсутністю прогресу у виконанні Росією безпекових положень Мінських домовленостей. Абсолютними пріоритетами є консолідація режиму сталого та всеохоплюючого припинення вогню і виведення з України російських окупаційних військ. Наголошувалося, що Москва має нарешті продемонструвати політичну волю до мирного врегулювання та погодитись на розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі, включно з неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону», - йдеться у повідомленні.

 Також повідомляється, що Порошенко й Волкер відзначили звільнення українських заручників наприкінці минулого року та важливість завершення цього процесу.

«Було привернуто увагу до ухвалення закону України про реінтеграцію окупованих територій як елементу спільної стратегії з відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Сторони наголосили на пріоритетності мирного, політико-дипломатичного шляху врегулювання ситуації на Донбасі», - підсумували в прес-службі.
Читайте також: Військові керівники НАТО та Росії зустрінуться вперше після анексії Криму - ЗМІ