Події
24 січня 2018
Автопілот Tesla знову став причиною ДТП
Жертв і постраждалих вдалося уникнути.
news-image

Випущений компанією Ілона Маска Tesla електромобіль став учасником дорожньо-транспортної пригоди в місті Калвер-Сіті штату Каліфорнія. Про це пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

"Седан Model S рухався по дорозі зі швидкістю 104 кілометри на годину і врізався в автомобіль пожежників, які надавали допомогу учасникам іншого ДТП", - повідомляє телекомпанія CNBC.

Жертв і постраждалих вдалося уникнути.

За словами водія електромобіля, він рухався в режимі автопілота. У відповідь правоохоронці нагадали невдалому водієві, що навіть в такому режимі він зобов'язаний стежити за дорогою.

Видання зазначає, що це вже не перше ДТП за участю Tesla: у травні 2016 року датчики машини не змогли розрізнити на тлі неба яскраво освітлений сонцем білий трейлер. В результаті аварії загинула одна людина. Крім того, в жовтні 2017 року компанія Tesla була змушена оголосити про відкликання для ремонту 11 тисяч кросоверів через технічні несправності, які збільшують ймовірність несприятливого результату при ДТП.

На автобані А73 під містом Брайтенгюсбах в Баварії (Німеччина) зіткнулися 17 автомобілів. Поліції довелося перекрити рух по жвавій автомагістралі в годину пік, що призвело до 7-кілометрових заторів. У ДТП постраждали 18 осіб, троє з них отримали серйозні травми.