Події
24 січня 2018
НАБУ отримало доступ до дзвінків дружини Мосійчука у зв’язку з маєтком, оформленим на водія
Детективи стверджують, що Мосійчук у 2015 році придбав будинок у селі Білогородка Київської області, право власності на який зареєстрував на свого водія.
news-image

Суд дав доступ детективам НАБУ до даних про телефонні дзвінки, SMS та інтернет-з’єднання дружини народного депутата Ігоря Мосійчука. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на ухвалу Солом’янського суду від 17 січня, передає «Є!»

Розслідується кримінальне провадження від 10.11.2016 за фактами недостовірного декларування (ст. 366-1 КК) і незаконного збагачення (ст. 368-2 КК).

Згідно з поданої декларації, станом на 31.12.2016 у власності нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчук об'єкти нерухомого майна не перебували.

Як наполягав детектив, органом досудового розслідування отримано інформацію, що Мосійчук у 2015 році придбав будинок у селі Білогородка, Києво-Святошинського району Київської області, право власності на який зареєстрував 18.03.2015 на свого водія і парламентського помічника Андрія Дзюбенка. 

Водночас, за словами детектива, Мосійчук факт придбання ним зазначеного активу, заперечує.

Відповідно до даних Державної фіскальної служби водій Мосійчука у 2011-2016 роках доходів, які б давали йому можливість придбати вищезазначений будинок не отримував.

За даними детектива, Мосійчук і його дружина, не пізніше ніж з грудня 2016 року в'їхали до вказаного будинку і постійно проживають там.

Як стверджує детектив, дружина Мосійчука Владлена Карпенко замовляла ремонтні роботи і побутову техніку для будинку.

Суд за клопотанням НАБУ дав доступ до інформації з мобільного номера дружини Мосійчука: даних про вхідні і вихідні дзвінки, SMS та інтернет-з’єднання та ін.