Світ
24 січня 2018
У Швейцарії пройшли протести проти візиту Трампа в Давос
Близько 20 демонстрантів прорвали кордон безпеки на шляху до Давоського конгрес-центру.
news-image

У кількох швейцарських містах у вівторок відбулись протести проти візиту президента США Донадьда Трампа на Всесвітній економічний форум. У Давосі, де проходить форум, протестувальники прорвалися через кордон охорони, повідомляє Reuters, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

Близько 20 демонстрантів прорвали кордон безпеки на шляху до Давоського конгрес-центру. У руках вони мали банери і кричали "Знищити ВЕФ". Опісля їх мирно розформувала поліція.

"Трамп - тільки один з тих, з ким ми не згодні. Ми протестуємо щороку проти Всесвітнього економічного форуму, і приїжджає Трамп чи ні, нам все одно. Трамп, можливо, просто найяскравіший символ цього світу", - сказав один з активістів.

У Цюриху протестували 2 тисячі демонстрантів. Вони несли прапори та антиглобалістські плакати такі як "Ні – Трампу, ні – вугіллю, ні – газу, ні – викопному паливу".

 
 

Кілька сотень протестувальників пройшли вулицями Женеви, Лозанни и Фрібурга. У Женеві несли плакати "Світове економічне фіаско", "Расист, сексист, капіталіст" та "Не чіпайте права жінок".

Читайте також: Невістка Порошенка виступить в Давосі