Суспільство
24 січня 2018
Мешканці окупованого Криму отримали змогу поскаржитися українській прокуратурі, не виходячи з домівок
Онлайн-відеозв’язок з прокуратурою, зазначили у прес-службі, працюватиме щовівторка, щосереди та щочетверга з 10:00 до 13:00.
news-image

Прокуратура Автономної Республіки Крим прийматиме скарги громадян України, які мешкають в анексованому Криму, на порушення їхніх прав з боку окупаційної влади, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби прокуратури АРК, пише «Є!» з посиланням на Експрес.

"На офіційному веб-сайті прокуратури створено електронну форму для анонімних повідомлень про факти вчинення вказаних порушень прав людини. Також, для ефективного діалогу між прокуратурою автономії та особами, які постраждали від окупаційного режиму або стали свідками порушень прав громадян України та проживають у Криму, через Skype запроваджено онлайн-відеозв’язок з прокуратурою АР Крим", - йдеться у повідомленні.

Онлайн-відеозв’язок з прокуратурою, зазначили у прес-службі, працюватиме щовівторка, щосереди та щочетверга з 10:00 до 13:00.

У прокуратурі наголосили, що встановлення ефективного зворотного зв’язку з населенням окупованого півострова є важливою невід’ємною умовою своєчасного виявлення та фіксації випадків порушення окупаційною владою конституційних прав людини, вчинення щодо кримчан воєнних злочинів та злочинів проти людяності, з метою подальшого притягнення винних до кримінальної відповідальності на національному та міжнародному рівні.