Події
24 січня 2018
Мін'юст судиться з Вищою радою правосуддя по люстрації 44 суддів
Департаментом з питань люстрації Мін'юсту було направлено 44 звернення до Вищої ради юстиції з поданнями про звільнення суддів.
news-image

Міністерство юстиції України звернулося до Вищого адміністративного суду України з позовом до Вищої ради правосуддя, яка відмовляється проводити люстрацію 44 суддів. Про це йдеться у відповіді Мін'юсту на інформаційний запит Українських Новин, передає «Є!»

"Міністерство юстиції звернулося з позовом ... про визнання протиправними та скасування постанов, якими були залишені без руху і повернуті звернення Мін'юсту. Постановою Вищого адміністративного суду України від 23.11.2017 відкрито провадження за позовом Мін'юсту (№П / 800/414/17)", - йдеться у відповіді.

У документі пояснюється, що Департаментом з питань люстрації Мін'юсту було направлено 44 звернення до Вищої ради юстиції (з січня 2017 року - Вища рада правосуддя) з поданнями про звільнення суддів у зв'язку з порушенням ними вимог, передбачених Законом "Про очищення влади (люстрацію)".

Всі вони були повернуті назад до Мін'юсту без задоволення.

"Зазначені звернення Мін'юсту залишені без руху і повернуті окремими постановами Вищої ради правосуддя в зв'язку з тим, що вони здійснені за рамками процедур, встановлених Законом, не містять фактичних даних щодо недостовірності повідомлених суддями відомостей і висновків Державної судової адміністрації про результати перевірки", - пояснюється в тексті відповіді.

Читайте також: Стало відомо, де в Україні найгірше ставляться до переселенців з Донбасу