Події
24 січня 2018
Україна закликала міжнародні організації вжити заходів для звільнення журналіста Сущенка
24 січня Московський міський суд (РФ) на два місяці (до 30 березня) продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку.
news-image

У МЗС наголосили, що Росія продовжує зухвало нехтувати правом. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародні організації вжити заходів для звільнення журналіста Романа Сущенка, якому 24 січня суд у РФ продовжив арешт. Про це повідомила речник МЗС Мар'яна Беца.

"Росія продовжує зухвало нехтувати правом. Закликаємо міжнародні організації вжити заходів для звільнення журналіста Сущенка", – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 24 січня Московський міський суд (РФ) на два місяці (до 30 березня) продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку.

Нагадаємо, Сущенка, який прибув до Росії у приватних справах, члени Громадської спостережної комісії Москви виявили 2 жовтня 2016 року в московському СІЗО "Лефортово". ФСБ назвала Сущенка кадровим розвідником, який нібито збирав відомості про діяльність російських Збройних сил РФ. Московський міський суд неодноразово продовжував строк тримання Сущенка під вартою.

Федеральна служба безпеки Росії звинувачує журналіста Романа Сущенка в зборі інформації про вторгнення військ РФ в Україну. Його адвокат Марк Фейгін також зазначив, що російські спецслужби завершили розслідування справи. Він також повідомив, що українцю загрожує до 20 років позбавлення волі у РФ.

Читайте також:Московський суд розгляне продовження арешту Сущенка

Читайте також:Сущенко зустрівся у СІЗО з дружиною та донькою