Події
24 січня 2018
У Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій хвалилися досягненнями
Презентація відбулась за участі міжнародних організацій та дипломатичних представництв.
news-image

В Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (МТОТ) відбулась презентація досягнень Міністерства у 2017 році міжнародним організаціям та дипломатичним представництвам в Україні, передає «Є!» із посиланням на сайт міністерства.

Зокрема, керівник патронатної служби Міністра Вікторія Вороніна окреслила гостям основні досягнення МТОТ у 2017 році та розповіла про низку регулюючих документів, прийнятих Урядом України, розробником яких є МТОТ.   Так, мова йшла про:

  • Стратегію інтеграції внутрішньо переміщених осіб та впровадження довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року, схваленої Урядом України 15.11.2017 р. № 909-р;
  • Державну цільову програму відновлення та розбудови миру в східних регіонах України, затверджену постановою КМУ від 13 грудня 2017 р. № 1071;
  • План заходів реінтеграції окремих територій Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, головна мета якого є допомога громадянам України, які залишаються на непідконтрольних українському Уряду територіях, посилення довіри до України, єдність держави, затверджений розпорядженням КМУ від 11 січня 2017 р. № 8-р.;
  • постанову КМУ від 4 жовтня 2017 р. № 769, якою визначено Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України.

Особливу увагу було приділено питанню реалізації Міжнародного гуманітарного права (МГП) в Україні, яке є одним із найпотужніших інструментів збереження безпеки та гідності людей під час війни, і яке обмежує методи та засоби ведення воєнних дій,  прагне захистити тих, хто не бере або перестав брати участь у воєнних діях.   Важливим позитивним зрушенням у цій сфері стало затвердження Урядом України постанови щодо нового складу Міжвідомчої комісії з питань застосування та реалізації норм МГП в Україні та якою  передбачено врегулювання питань у спеціальній галузі міжнародного права «міжнародне гуманітарне право».

В заході взяли участь представники посольств Польщі, Бельгії, Німеччини, Швейцарії, Франції, Італії, Японії, Фінляндії, Швеції, Австрії, Канади, Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Сполучених Штатів Америки та Європейского Союзу, а також міжнародних організацій, зокрема Міжнародного Комітету Червоного Хреста України, OCHA, UNHCR,  UNICEF, USAID, ECHO, IОМ, Світового Банку, ОБСЄ, GIZUkraine, та інші.  

Читайте також: Мін'юст судиться з Вищою радою правосуддя по люстрації 44 суддів