Вийшла тестова версія універсальних додатків Office для Windows 10
news-image

Компанія Microsoft випустила тестові версії так званих універсальних додатків Office для Windows 10.

Про це йдеться в офіційному блозі Microsoft. Універсальні програми Word, Excel, PowerPoint, Outlook і OneNote, оптимізовані під роботу на сенсорних екранах, Microsoft показала в січні цього року в ході презентації користувальницьких функцій Windows 10.

Тепер тестові версії універсальних додатків Word, Excel і PowerPoint на ПК, ноутбуках і планшетах, на яких встановлена попередня технічна версія Windows 10. У найближчі тижні компанія обіцяє випуск аналогічних додатків для мобільних пристроїв.

Програми можна завантажити безкоштовно. У той же час, наголошується в блозі, що у користувачів вже виникли проблеми із завантаженням і доступом до зазначених додатків.

Microsoft повідомила, що в курсі ситуації і працює над усуненням проблеми. Ідея універсальних додатків, вперше представлена Microsoft на конференції Build в квітні минулого року, полягає в тому, що розробники зможуть створювати єдину програму для мобільних пристроїв і комп'ютерів, змінюючи лише невелику частину коду.

Користувачі зможуть купувати додаток і працювати з ним на різних пристроях, відновлює роботу з того місця, де вони зупинилися. Універсальні програми Office адаптовані для роботи без традиційних клавіатури і миші.