Політика
25 січня 2018
Президент Болгарії стурбований станом системи нацбезпеки країни
Питання досі залишається відкритим.
news-image
Президент Болгарії Румен Радев вважає, що система безпеки держави знаходиться в критичному стані через відсутність згоди з питання придбання нових бойових винищувачів для національної армії.

Про це він заявив у Софії під час підбиття підсумків річного перебування на посаді президента, повідомляє власний кореспондент Укрінформу, передає «Є!».

На фоні начебто досягнутого консенсусу щодо питань розвитку та модернізації оборонного сектора, цей консенсус так і не був матеріалізований. Тенденційно утворена парламентська комісія з придбання нових винищувачів заблокувала весь процес модернізації збройних сил, - заявив Радев.

На думку глави Болгарії, в ситуації, що склалася, Міністерство оборони було змушене виділяти додаткові кошти на ремонт військової техніки, в тому числі винищувачів, що не відповідають сучасним вимогам.

У 2017 році частина болгарських політиків виступала за придбання у Швеції нових винищувачів для національної армії, в той час як інші парламентарії ратували за ремонт старих російських винищувачів Міг-29.

Питання досі залишається відкритим.