Резонанс
6 лютого 2015
Інтерпол оголосив Януковича в розшук через привласнення "Укртелекому"
При цьому Інтерпол відмовив у оголошенні в розшук 60 лідерів "ЛНР" і "ДНР"
news-image

Інтерпол оголосив Вікитора Януковича в розшук через привласнення "Укртелекому". Інші представлені українськми правоохоронцями злочини екс-президента розглядались як політичні, і не були прийяті.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на інтерв'ю Арсена Авакова "Цензор.Нет".

"Тому коли Януковича все-таки оголосили в Інтерпол, то лише з причини доведеної з нашого боку його участі в економічному злочині. В рамках якого він разом з низкою товаришів "скомуниздили" "Укртелеком". Ми доводимо, що це бандитське угруповання на чолі з Януковичем. Це лише одне з відгалужень: нам вдалося довести гілочку, яка ніяк не підпадає під політичну складову, за яку ховається Янукович і співтовариші. Але за цю гілочку ми зараз продовжуємо тягнути", - розповідає Аваков.

За його словами, всі необхідні документи були подані в Інтерпол ще в березні минулого року. Але у Інтерполу - своя лінія. Приміром, він відмовив у оголошенні в розшук 60 лідерів "ЛНР" і "ДНР". Тому що Інтерпол розглядає деякі заявки за своїми лекалами.

"Наприклад, сепаратизм у них не піддається переслідуванню, а відноситься до політичних мотивів. Події в Україні вони розглядають як військовий конфлікт з ознаками сепаратизму і політичного конфлікту. І ось за цим формулюванням ховаються всі ці товариші. При цьому Інтерпол - це така організація, яка не коментує свої дії. Це я знаю по своїй справі, коли Інтерпол виступав проти мене. Ти послав йому документ - а далі як чорний ящик: може видати відповідь, а може, ні. І ти не знаєш, як складається ситуація", - розповідає міністр.

За його словами, в українському бюро Інтерполу пояснили свою позицію: вони кваліфікують події в Україні як політичний конфлікт.