Жан Рено зіграє головну роль в українсько-французькому трилері
Зйомки фільму будуть проходити у Карпатах (на озері Синевир), у Києві, в Нью-Йорку та в Канаді.
news-image

Жан Рено зіграє головну роль в українсько-французькому трилері «Останній крок». Про це повідомила прес-служба Держкіно України, передає «Є!»

«Останній крок» – це спільний проект України та Франції. З французького боку виробництво картини здійснюють компанії «EAST 35» та «SEVEN 52».

Проект цієї стрічки став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Режисером та автором сценарію фільму є француз Фредерік Петіжан, продюсерами – Корін Бенішу, Лоран Тальрон, Флоранс Моос, (EAST 35», «SEVEN 52»), Оліас Барко та Олег Герман («ІСТ ВЕСТ ПРОДАКШН»). Оператором-постановником стрічки є триразовий лауреат премії «Сезар» французький кінооператор Т’єррі Арбоґаст.

У Держкіно повідомили, що державна фінансова підтримка фільму надається у розмірі 21 млн 630 тис. грн. Загальна вартість виробництва фільму – 73 млн 877 тис. 206 грн.

"Найбільш розшукуваний з-поміж анонімних найманих вбивць, Генрі насолоджується самотньою відставкою на березі маленького віддаленого озера в Канаді. Дівчина при смерті, після тяжкого нещасного випадку на мотосанях, знаходить прихисток у його шале. Чоловік, котрий усе життя вбивав, вперше рятує життя…": таким буде сюжет фільму.

«Останній крок – це розповідь на межі психологічного трилера та фільму-ініціації, між вчорашнім та сьогоденним, де кожен елемент підкреслюється та посилюється ретроспективою. Ця розповідь виводить на сцену Генрі, героя кількох днів, що дивно сплетені між собою за допомогою ненависті та зачарованості», - каже  режисер Фредерік Петіжан.

У фільму зірковий каст: головну роль виконає відомий актор французького кіно Жан Рено, для якого ця стрічка стане заключною в його кінокар’єрі, канадська акторка Сара Лінд, англійський актор Том Хоппер, американський актор Гарі Дурдан, а також українські актори Ігор Цишкевич, Маргарита Бурковська, Олег Карпенко та інші.

Зйомки фільму будуть проходити у Карпатах (на озері Синевир), у Києві, в Нью-Йорку та в Канаді.
Вихід стрічки у прокат запланований на 2019-ий рік.