Київ
27 січня 2018
Приїжджих хочуть виселити з Києва
За три години від публікації на сайті, петицію підтримали тільки 7 чоловік.
news-image

Петиція «Київ для Киян» з’явилася на сайті Київради 26 січня. У ній одна з киянок закликає обмежити в’їзд іногородніх до Києва на ПМП, а також переселити тих,хто вже приїхали, за місцем народження.

Інформує «Є!», з посиланням на politeka.net.

«Обмежити в’їзд для жителів інших міст, сіл і так далі на ПМП до Києва. Так само зробити масове переселення за місцем народження приїжджих до столиці. Якщо дана петиція буде підписана, корінним жителям столиці більше не доведеться терпіти приїжджих громадян на своїх вулицях. Київ не гумовий. У зв’язку з цим, можлива менша кількість: людей в громадському транспорті, пробок, і так далі», – заявила автор петиції Вероніка Назаренко.

За три години від публікації на сайті, петицію підтримали тільки 7 чоловік. Для розгляду ж документа Київрадою, він повинен набрати 10 тисяч голосів за 90 днів.

Як би не склалося, у документа дуже низькі шанси на те, що його приймуть. Вся справа в тому, що петиція суперечить чинному законодавству, в першу чергу Конституції України.

«Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування і вільний вибір місця проживання», – говорить стаття 33 основного закону країни.
Читайте також: Кожен другий українець торік не прочитав жодної книжки: невтішні цифри