Суспільство
29 січня 2018
НАБУ має докази злочинів понад 30 суддів, – Артем Ситник
За словами директора Національного бюро Артема Ситника.
news-image

За словами директора Національного бюро Артема Ситника, впродовж двох років від початку перших розслідувань НАБУ детективи найчастіше викривають корупцію у державному секторі та судовій гілці влади.

Про це йдеться в повідомленні на сайті НАБУ, передає «Є!».

Ми задокументували злочинну діяльність понад 30 суддів – це більше, ніж за шість років до початку роботи Бюро, – заявив Артем Ситник.

При цьому у НАБУ посилаються на результати опутування Американської торговельної палати в Україні (ACC), де стверджується, що 71% респондентів вважають, що суди є найбільш корумпованими державними органами.

Постійно чуємо, що когось звільнили з-під варти, комусь суд обрав розмір застави, значно менший за розмір збитків, завданих корупційним злочином. Це майже зводить нанівець наші зусилля у боротьбі з корупцією. І, як наслідок, у представників бізнесу опускаються руки, вони не поспішають повідомляти правоохоронним органам про прояви корупції, з яким їм доводиться стикатися: люди не вірять, що вдасться притягнути винних до відповідальності. Проте законопроект щодо створення Антикорупційного суду вже у парламенті, тому, сподіваємося, досить скоро ситуація зміниться, – переконаний Артем Ситник.