Події
29 січня 2018
У Києві відкрили пам'ятник Героям Крут
Перед урочистим відкриттям пам'ятника кількасот людей пройшли ходою від станції метро «Золоті ворота» до Львівської площі.
news-image

У Києві на Львівській площі навпроти Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана за ініціативи "Національного корпусу" спільно з "Національними дружинами" відкрили пам'ятник Героям Крут.

Інформує «Є!», з посиланням на expres.ua. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відкриття пам'ятника відбулося в рамках проекту "Національного корпусу" «Пам'ять нації».  

Перед урочистим відкриттям пам'ятника кількасот людей пройшли ходою від станції метро «Золоті ворота» до Львівської площі. Серед учасників ходи - представники "Національного корпусу", "Національної дружини", ВО "Свобода", інші небайдужі. Представники "Національної дружини" йшли зі смолоскипами. Охорону порядку забезпечували представники поліції, також ходу супроводжували представники Червоного Хреста.   

Як розповів кореспондентові Укрінформу керівник прес-служби партії "Національний корпус" Роман Чернишов, місце розташування пам'ятника Героям Крут обрано невипадково. 

"У нас ідеологічний відділ провів роботу, дізнався з архіву, звідки саме виходили крутяни на бій, саме київська частина. З'ясувалося, що цей навчальний корпус був в районі Львівської площі, не знаю, чи так вона називалася тоді", - зазначив Чернишов.

  За його словами, пам'ятник виготовлений у рамках проекту "Пам'ять нації", завдяки якому по всій Україні уже встановлено кількасот хрестів на місці поховань героїв.

    За домовленістю з районною адміністрацією Шевченківського району міста Києва на Львівській площі встановлено пам'ятник Героям Крут у вигляді кам'яного хреста з викарбуваними датами бою. Пам'ятник буде передано на баланс райадміністрації.

  Точну вартість пам'ятника Чернишов не уточнив, наголошуючи, що він з каменю, а тому "не дуже дорогий і виготовлений за рахунок спонсорських та меценатських грошей". 

  Участь у відкритті пам'ятника, окрім активістів та представників "Національного корпусу", взяв письменник Василь Шкляр, який поіменно згадав хлопців, котрі пішли на священний бій і не повернулися.

"Досі точиться дискусія, чи не марною була та кров, мовляв, дітей послали на смерть наші високі чиновники, багато в чому схожі й на сьогоднішніх. Але правильно сказав великий поет-націоналіст Євген Маланюк, що ні, жодна крапля крові не буває марною, якщо вона пролита за Батьківщину. Крути - це були уродини нової української людини", - зазначив Шкляр.
Читайте також: В Україні з’явиться монета, присвячена «кіборгам»