10-літня донька депутата взяла в Одеської міськради землю в оренду
Депутат Страшний є членом комісії з питань планування, бюджету та фінансів.
news-image

Два роки поспіль сім’я депутата Одеської міськради Сергія Страшного заробляє мільйони. При цьому на кінець року в політика майже не залишається заощаджень, передає «Є!» із посиланням на Чесно.

Якщо розділити на 12 місяців кількість зароблених та витрачених сім’єю Сергія Страшного грошей, вказаних у  декларації за 2016 рік, - виходить, що на дрібні витрати у сім’ї одеського депутата пішло більше мільйона на місяць.

Депутат Страшний увійшов у п’ятірку депутатів Одеської міської ради з найбільшим рівнем доходів за деклараціями за 2016 рік.

Майно в сім’ї заступника начальника Південного офісу Державної аудиторської служби оформлене на дружину Наталю Чужовську та неповнолітню доньку Анастасію.

Донька депутата  володіє будинком більш ніж 800 кв. м, квартирою та трьома земельними ділянками в Одесі. Про одну з земельних ділянок, уже писали журналісти. Адже у 2011 році 10-літній доньці Сергія Страшного рішенням Одеської міської ради було надано в оренду земельну ділянку в елітному мікрорайоні міста.

Страшний коментувати під запис на диктофон руху ЧЕСНО будь-що відмовився. Але не під запис зазначив, що нерухомість на доньку оформив його рідний батько, який був директором радянського комбінату, у власності якого ці об’єкти були. Зі слів Страшного, він не має жодного відношення до оформлення цих об’єктів на його доньку.

Депутат хотів ознайомитися з цією статтею перед тим, як її оприлюднять і натякав, що може віддячити за хорошу статтю. Він не розумів, навіщо писати про його декларацію і натомість пропонував розказати, як його люблять виборці.

У декларації Сергія Страшного, яка викладена на одеському сайті 368.media  за 2014 рік вказано тільки один водний засіб, придбаний у 2010 році. А ось у декларації за 2016 рік таких водних засобів, придбаних у 2010, уже 2.

 

9 листопада 2017 року,  згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, Сергій Страшний став керівником фірми “Ділана”. Заради нової роботи він залишив держслужбу. У тієї ж фірми “Ділана” дружина депутата Наталія Чужовська орендує офіс, про що вказав депутат Страшний у декларації.

Засновником фірми “Ділана” на сьогодні є Світлана Гольдич-Чужовська. До грудня 2006 року засновником підприємства була Наталя Чужовська, ініціали якої повністю збігаються з ініціалами дружини Сергія Страшного.

Також Наталю Чужовську та Світлану Гольдич-Чужовську поєднує спільна адреса. У 2007 році Наталя Чужовська придбала будинок за адресою провулок Кришталевий.

А Світлана Гольдич-Чужовська при реєстрації підприємств вказує цю адресу як своє місце реєстрації.

Всі ці факти вказують на те, що Світлана Гольдіч-Чужовська, ймовірно, є родичкою Наталі Чужовській.

 

У сім‘ї Страшних немає ані корпоративних прав, ані фірм. Зате Світлана Гольдіч-Чужовська, яка ймовірно є родичкою депутата, згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, є доволі успішним підприємцем. Її фірми в основному займаються здачею в оренду нерухомості.

Також підприємиця володіє фірмою ПП “Оскар”. Ця фірма приватизувала держземлі на березі моря.

У 2013 році Комінтернівська РДА Одеської області звернулася до господарського суду Одеської області з позовною заявою до фірми „Оскар”, вимагаючи повернути самовільно зайняту земельну ділянку площею 0,80 га, яка розташована  на березі моря.  

Фірма “Оскар” звернулась із зустрічним позовом, вимагаючи у свою чергу визнати за нею право власності на цю землю. У ході судового засідання виявилось, що підприємство купило дерев’яні будиночки для подальшого розбирання у державного підприємства "УкрНДІМФ", яке на той час користувалось державною землею. Та в результаті будиночки не розібрали. Навіть більше, фірма Оскар продовжувала користуватись земельною ділянкою майже в гектар, яка їй не виділялась.

Представники райадміністрації жодного разу в суд не з’явились і справу залишили без розгляду.

Але протягом 2015-2016 року “Оскар” реєструє на себе землю за тією ж адресою вул. Берегова с. Вапнярка на підставі рішень загальних зборів підприємства.

 

Депутат Страшний є членом комісії з питань планування, бюджету та фінансів. Тобто відповідає у місті Одеса за розподіл коштів громади.

Читайте також: Прикордонники повідомили, скільки українців скористалося безвізом