Суспільство
30 січня 2018
Киянин намагався розплатитися в банку за покупку авто відксереними гривнями
Чоловік намагався внести в рахунок оплати автомобіля близько 300 тисяч фальшивих гривень.
news-image

У Києві служба безпеки ПриватБанку вилучила велику партію фальшивої гривні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку, передає «Є!» із посиланням на Українські Новини.  

"Сьогодні в Києві в одному з відділень ПриватБанку службою безпеки банку затримано і передано поліції жителя столиці, який намагався внести в рахунок оплати автомобіля близько 300 тисяч фальшивих гривень, виготовлених кустарним способом за допомогою звичайного ксерокса", - повідомили в банку.

Зі слів затриманого, ці гроші він отримав в "фірмовому" упакуванні одного із приватних українських банків від нелегального валютного міняли як оплату за 11 тис. доларів.

З нелегальними "валютниками" клієнт познайомився в інтернеті, а отримані гроші перерахувати полінувався.

"Вилучені фальшивки навіть фальшивими грошима назвати складно, таку підробку видно без застосування спецобладнання. Цей випадок вкотре доводить, що найбільш вигідним і безпечним способом обміну валюти є операції в касі банку", - зазначає керівник служби безпеки ПриватБанку Сергій Болотін.

Вилучені фальшивки передано поліції.

За фактами шахрайства відкрито кримінальне провадження, поліція вживає заходів із затримання "валютника" і його можливих спільників.