МВФ задоволений рішенням НБУ. Тим часом долар на Міжбанку перевалив за 26 грн
Встановлено нове історичне падіння гривні
news-image

Міжнародний валютний фонд, місія якого перебуває в Україні з 8 січня, підтримав рішення Нацбанку України про скасування валютних аукціонів і підвищення облікової ставки з 14% до 19,5%, після чого банки самостійно встановлюють корирування на основі попиту та пропозиції.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на finance.ua.

"Рішення НБУ про скасування валютних аукціонів є прийнятним і має допомогти усунути наявність кількох обмінних курсів. Підвищення ж облікової ставки НБУ допоможе стримати інфляцію і підтримати національну валюту", – повідомив директор департаменту комунікацій МВФ Джері Райс на прес-брифінгу у Вашингтоні.

Тим часом, реальний курс гривні на міжбанківському валютному ринку в п'ятницю до середини торгів знизився до 26,25 грн/дол. з 25,05 грн/дол. за підсумками торгів у четвер, повідомили дилери комерційних банків.

За даними учасників ринку, реальні котирування до 12:30 на Міжбанку досягли рівня 26-26,5 грн/дол. - нового історичного мінімуму, повідомляють в "Інтерфакс-Україна".

Попередній історичний мінімум був зафіксований вчора, 5 лютого, коли окремі котирування досягали рівня 25,3 грн/дол.

О 14:00 Нацбанк здешевив гривню до 23,13 грн/дол. Ще вчора, 5 лютого, офіційний курс складав 17,9998 грн/дол. Таким чином, офіційний курс долара підскочив одразу на 5 грн.

Таким чином, рішеня НБК поки що не вплинуло на ситуацію курсових котирувань.