Події
30 січня 2018
На Житомирщині в дитячі садки і лікарні постачали «хімічне м'ясо» (відео)
Через корупційні зв'язки з одним з чиновників тендерного комітету ділок став переможцем конкурсу на постачання м'ясопродукції в соціальні установи регіону на суму майже 6 млн гривень.
news-image

СБУ викрила у Житомирській області поставки в дитячі садки та лікарні небезпечних м'ясопродуктів.

Про це повідомляє прес-служба відомства, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

"Бізнесмен зареєстрував для участі в тендерах кілька комерційних структур, які на "папері" вирощували худобу. Через корупційні зв'язки з одним з чиновників тендерного комітету ділок став переможцем конкурсу на постачання м'ясопродукції в соціальні установи регіону на суму майже 6 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Після цього зловмисник закуповував продукцію у третіх осіб і на спеціальному обладнанні начиняв її хімічними сполуками і консервантами, вміст яких заборонений умовами тендеру.

"Угода дозволяла комерсанту, зокрема, збільшувати вагу м'яса, яке поставлялося за кошти міського та обласного бюджетів. Отриманий навар бізнесмен переводив у готівку через підконтрольні фіктивні підприємства на підставі фальсифікованих договорів", - відзначили у спецслужбі.

Всього правоохоронці виявили три лінії зі "збагачення" м'яса хімічними сполуками і понад десяти тонн небезпечної готової продукції.

Читайте також: Чиновники обіцяють цього року створити майже 35 тисяч місць у дитсадках
Читайте також: «Укрзалізниця» виплатить кошти пенсіонеру, якого поїзд протягнув по залізничних коліях