Суспільство
31 січня 2018
У САП заявили про втручання Кабінету Міністрів у здійснення правосуддя у справі голови Держаудитслужби
Гаврилова назвала справу особистою помстою з боку одного з керівників НАБУ.
news-image

Представники виконавчої влади України втрутилися в роботу Солом'янського райсуду Києва, де 29 січня розглядали клопотання про відсторонення від посади підозрюваної в незаконному збагаченні і декларуванні недостовірних даних голови Державної служби аудиту Лідії Гаврилової.

Про це йдеться у Facebook Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), передає «Є!». Особливої уваги заслуговує конкретний факт надання стороною захисту в засіданні на підтвердження своїх доводів листа за підписом керівництва Секретаріату Кабінету Міністрів України, у якому стверджується про недоцільність та відсутність підстав для відсторонення Голови Держаудитслужби, – повідомили у спеціалізованій прокуратурі.

Відомство вважає подію "яскравим прикладом неприпустимого втручання органів державної виконавчої влади, не уповноважених надавати незалежного суду жодних вказівок чи порад, у здійснення правосуддя".

Чи не вперше у своїй діяльності антикорупційні прокурори зіткнулися із випадком, коли посадові особи установи, якій у разі задоволення судом клопотання детективів і прокурорів належало виконати рішення про відсторонення посадової особи, дозволили собі заздалегідь, до судового засідання, однозначно висловити свою позицію з цього питання, – заявили в САП.

У прокуратурі підкреслили, що лист у суд надійшов не офіційними каналами зв'язку, а був наданий самою підозрюваною під час судового засідання.

На думку обвинувачення, це лише додатково підтверджує обґрунтованість тверджень антикорупційних прокурорів про те, що підозрювана може використовувати свій вплив, займану посаду та набуті зв’язки для перешкоджання слідству та суду, – зазначили в САП.