Німеччина дозволила будувати «Північний потік-2» в її водах
"Північний потік-2" передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.
news-image

Компанія Nord Stream 2 AG, оператор газопроводу Nord Stream, заявила, що Німеччина дозволила будівництво газопроводу "Північний потік – 2" у її територіальних водах. Про це повідомляється у прес-релізі компанії у середу, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

"Сьогодні компанія Nord Stream 2 AG отримала дозвіл на будівництво і експлуатацію морської частини газопроводу "Північний потік - 2" в територіальних водах Німеччини і сухопутної частини в районі Любміні поблизу Грайфсвальда", - мовиться в повідомленні.

Компанія стверджує, що гірське відомство Штральзунда видало офіційний дозвіл на будівництво 55-кілометрової ділянки газопроводу відповідно до Закону про енергетичну промисловість.

На початку листопада 2017 року гірське відомство Штральзунда видало дозвіл на роботи в районі континентального шельфу Німеччини. Це необхідна попередня умова для видачі дозволу Федеральним відомством з питань судноплавства і гідрографії в німецькій ВЕЗ, яке планується отримати в першому кварталі 2018 року.

В компанії стверджують, що отримання дозволів в інших чотирьох країнах уздовж маршруту газопроводу - Росії, Фінляндії, Швеції та Данії, йдуть за графіком.

"Nord Stream 2 виконала всі вимоги і очікує отримати дозволи в термін до початку будівництва в 2018 році", - ідеться у повідомленні.

Nord Stream 2 AG - компанія, створена для планування, будівництва і експлуатації газопроводу "Північний потік-2".  51% акцій компанії належать "Газпрому".

Як відомо, проект "Північний потік-2"  передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газі в ЄС.

Читайте також: Кабмін звільнив Насірова