Суспільство
6 лютого 2015
У "ДНР" марять, що вони нащадки Донецько-Криворізької Радянської Республіки
Про це йдеться меморандумі прийнятому 6 лютого в Донецьку «народною радою ДНР».
news-image

ДНР оголосила себе спадкоємицею «Донецько-Криворізької Республіки» і претендує на території Харківської, Катеринославської та Таврійської губерній, повідомляє Є! Єдність.інфо.

Самопроголошена «Донецька народна республіка» заявляє про те, що вважає себе правонаступницею «Донецько-Криворізької Республіки», проголошеної більшовиками в 1918 році на IV з'їзді рад Донецько-Криворізького басейну.

Про це йдеться в меморандумі прийнятому 6 лютого в Донецьку «народною радою ДНР».

У меморандумі підкреслюється, що в 1918 році в склад «ДКР» увійшли «території Харківської та Катеринославської губерній, Херсонщина з Кривим Рогом, частина повітів Таврійської губернії і промислові райони Області Війська Донського». 

Сепаратисти запевняють, що де-юре «Донецько-Криворізька Республіка» ніколи не припиняла свого існування. Виходячи з цього автори меморандуму закликають народи, що проживають на території України,які колись «входили до складу Донецько-Криворізької Республіки, а так само інших областей ... стати рівноправними суб'єктами «Донецької народної республіки». 

Читайте також: Росія хоче контролювати Донбас, а фінансування скинути на Україну, - Лещенко

Довідка: Донецько-Криворізька Радянська Республіка, ДКРР, ДКР — радянська республіка, що була проголошена 11 лютого 1918 року на четвертому обласному з'їзді Рад робітничих депутатів Донецького і Криворізького басейнів у Харкові, й формально існувала трохи більше місяця.