Світ
31 січня 2018
Саудівські принци та чиновники-корупціонери “заплатили” за свою свободу $ 107 мільярдів
Більшість підозрюваних були звільнені з-під арешту після згоди передати права на власне майно, готівку, цінні папери чи інші активи.
news-image

В рамках антикорупційної кампанії уряду Саудівської Аравії вдалося повернули 107 мільярдів доларів. Про це повідомляє CNN з посиланням на генерального прокурора Саудівської Аравії шейха Сауда аль-Моджіба, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Саудівська Аравія заявляє, що вона вже повернула понад 400 мільярдів ріалів (107 мільярдів доларів) від людей, заарештованих в рамках суворих заходів з (подолання - ред.) корупції", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що більшість підозрюваних були звільнені з-під арешту після згоди передати права на власне майно, готівку, цінні папери чи інші активи. Однак їх імена не називаються.

Як повідомлялося, за рішенням створеного в Саудівській Аравії Комітету боротьби з корупцією в країні затримано 11 принців, 4 міністрів і десятки колишніх міністрів. Усім затриманим висунуто звинувачення в корупції та відмиванні грошових коштів. Генпрокуратура країни оголосила, що ці арешти є лише першим етапом масштабної антикорупційної війни.

Серед затриманих, яких тримають у готелі класу "п'ять зірок", один з найбагатших людей Близького Сходу - мільярдер принц аль-Валід бін Талал, який обіймав раніше посаду міністра фінансів. Акції заснованої ним компанії Kingdom Holding Corp. за останні три сесії подешевшали на 21%, у вівторок падіння становило 10%.

З початку листопада підозрюваних тримали в розкішному готелі “Рітц Карлтон” в Ер-Ріяді та запропонували передати майно та кошти в обмін на свободу. Влада Саудівської Аравії розглядає такі домовленості не як шантаж, а як зобов’язання відшкодовувати нелегально здобуті гроші, незаконно отримані від світового виробника нафти протягом десятиліть.

Читайте також: Гройсман готує нові дотації для Косюка