Події
31 січня 2018
Мобільні оператори сповістили, коли в Україні запрацює 4G-зв'язок
Оператор мобільного зв'язку lifecell має намір запустити 4G-зв'язок на початку весни.
news-image

Один із найбільших українських операторів мобільного зв'язку компанія «ВФ Україна», що працює під брендом Vodafone, планує почати перші запуски 4G в кінці березня - початку квітня у великих містах України, а повноцінне покриття оператор зможе розгорнути в липні, після отримання ліцензії в діапазоні 1,8 ГГц.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це повідомила прес-служба компанії. Згідно з повідомленням, повноцінне покриття оператор зможе розгорнути в липні, після отримання ліцензії в діапазоні 1,8 ГГц, призначеному для забезпечення широкого покриття. Відзначається, що компанія задоволена результатом сьогоднішніх торгів, де Vodafone став переможцем конкурсу на 4G-зв'язок в діапазоні 2600 МГц за шостим і сьомим лотами. 

«Нашою стратегічною задачею було отримати крайній, найбільш «чистий» діапазон, який не конфліктує з іншими користувачами, в тому числі військовими. Ми задоволені результатами торгів, адже отримали суцільну смугу в 10 МГц, якої нам буде достатньо для забезпечення ємності і безперешкодного будівництва мереж у всіх обласних центрах, включаючи Житомир та Запоріжжя, де є обмеження в інших лотах», - цитує прес-служба генерального директора Vodafone Україна Ольгу Устинову.

Оператор мобільного зв'язку lifecell має намір запустити 4G-зв'язок на початку весни, після завершення необхідних процедур. Про це повідомила прес-служба компанії з посиланням на головного виконавчого директора lifecell Ісмета Язиджі. «Наша мережа готова до запуску 4G. Я думаю, вона буде запущена ще на початку весни, як тільки будуть завершені всі необхідні процедури», - цитує прес-служба Язиджі. Згідно з повідомленням, сьогодні на 4G-тендері оператор lifecell придбав 2*15 МГц в діапазоні 2600 МГц для розвитку власної 4G-мережі. 

«Згідно з результатами перемоги у торгах, за першими двома лотами компанія заплатить в державну казну 909,250 тис. грн. В результаті lifecell отримав найбільшу кількість спектру в перерахунку на одного абонента, що означає кращу швидкість, кращу продуктивність і кращий користувальницький досвід для наших абонентів», - йдеться в повідомленні.
Читайте також: Німеччина дозволила будувати «Північний потік-2» в її водах
Читайте також: Прикордонники затримали в автобусі «Одеса-Москва» українця з десятком чужих документів