Події
31 січня 2018
Гужва покинув Україну і попросив притулку в Австрії
Його звинувачують у вимаганні грошей у депутата від «Радикальної партії» Дмитра Лінька.
news-image

Головний редактор сайту Страна.ua Ігор Гужва залишив Україну та попросив у влади Австрії політичного притулку.

Про це мовиться у зверненні редакції видання до президента України Петра Порошенка, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

"Ми хочемо повідомити, що Ігор Гужва виїхав до Відня і попросив політичного притулку у влади Австрії відповідно до прийнятої процедури. Підкреслимо, що Ігор Гужва виїхав до Австрії після того, як у нього закінчився термін запобіжного заходу, визначеного судом, і він отримав законне право покинути Україну", – мовиться у заяві.

Нагадаємо, справа проти інтернет-видання набула резонансу наприкінці червня. Правоохоронці влаштували обшуки в редакції, а головного редактора Ігоря Гужву затримали. Його звинувачують у вимаганні грошей у депутата від "Радикальної партії" Дмитра Лінька начебто в обмін за неоприлюднення компромату.

Ігор Гужва – уродженець Слов'янська. На початку 2000-bх і у 2012 році він працював у Москві. Згодом – у медіахолдингу Ріната Ахметова, де видавав газету "Сегодня". У 2013 році він заснував видання "Вєсті", яке періодично звинувачували в упередженому висвітленні подій Революції Гідності. Видання пов'язували з колишнім міністром доходів та зборів часів Януковича Олександром Клименком, хоча Гужва це заперечував. Згодом проти Гужви відкрили кримінальне провадження за ухилення від сплати податків.

Читайте також: У Києві прощаються з Іриною Бережною
Читайте також: В Австрії через поломку підйомника застрягли 100 туристів