Події
1 лютого 2018
У Мінську обговорили обмін ув'язнених
Робоча група з гуманітарних питань ще раз зазначила обмін утримуваними наприкінці грудня минулого року як велике досягнення.
news-image

Спеціальний представник діючого голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі (ТКГ), посол Мартін Сайдік заявляє, що учасники робочої підгрупи з гуманітарних питань обговорювали можливі кроки, які необхідно зробити для подальшого просування в питанні обміну ув'язнених.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це він сказав у Мінську за підсумками сьогоднішніх переговорів ТКГ, повідомляє сайт ОБСЄ. 

"Робоча група з гуманітарних питань ще раз зазначила обмін утримуваними наприкінці грудня минулого року як велике досягнення. У присутності Віктора Медведчука група обговорила можливі подальші кроки", - заявив Сайдік.

Як повідомляв УНІАН, за підсумками сьогоднішнього засідання в Мінську прес-секретар екс-президента, представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що українська сторона в ТКГ сподівається, що процес звільнення заручників продовжиться. Своєю чергою перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що в Мінську українська сторона представила пропозиції про звільнення політичних ув'язнених з в'язниць у РФ. Також представник України повідомила, що українською стороною було представлено певні пропозиції щодо звільнення українських заручників, які утримуються на окупованому Донбасі.

Читайте також: Внаслідок вибуху у Нікополі поранено місцевого депутата