Суспільство
1 лютого 2018
Король Іспанії вручив своїй 12-річній доньці орден Золотого руна (відео)
C моменту заснування ордена в 1430 році було вручено близько 1200 намист.
news-image

Принцеса Астурійська, 12-річна Леонор де Бурбон і Ортіс на урочистій церемонії отримала з рук свого батька гербове намисто ордена Золотого руна - найвищу відзнаку, якою може нагородити іспанський монарх, передає «Є!»

В рамках церемонії Філіп VI виголосив коротку промову і приколов до сукні своєї старшої дочки бант з виконаним в мініатюрі руном.

«Сьогодні, Леонор, ти робиш символічний і дуже значний крок для свого майбутнього, і цей символ буде нагадувати тобі про вимоги, яким повинна відповідати спадкова принцеса», - сказав король.

 

«Постійно керуючись Конституцією, дотримуючись і захищаючи її, ти будеш служити Іспанії з покорою й усвідомленням своєї інституційної позиції, розділяючи всі занепокоєння і радості, все сподівання і почуття іспанців», - продовжив Філіп VI.


Король також виголосив слова, звернені до його батька дона Хуана Карлоса, подякувавши йому за управління, під час якого в країні встановилася демократія.

У своїй промові Філіп VI згадав і свого діда, Хуана, графа Барселонського, назвавши прикладом для всіх його любов до Батьківщини.

«Твоя сім'я завжди буде поруч з тобою, особливо твоя мати і Софія (молодша сестра принцеси -ред.). А також твої бабусі і дідусі та, звичайно, я, твій батько », - сказав король, завершуючи свій виступ.


C моменту заснування ордена в 1430 році було вручено близько 1200 намист.

Читайте також: Чехія збільшила квоту на працівників з України