Суспільство
1 лютого 2018
Леонід Каденюк помер так само, як його брат-близнюк
Леонід лише пережив брата Сергія на три роки.
news-image

Майбутній космонавт народився у селі Клішківці Чернівецької області у родині сільських учителів. На малій батьківщині він, як розповіли односельці, бував часто, по три-чотири рази на рік. Там він до останнього відвідував свою маму Ніну Андріївну, за якою доглядав його брат-близнюк Сергій, який займався спортом, свого часу навіть входив до олімпійському резерві і ніс олімпійський вогонь в 1980-му. Про це пише «Є!» з посиланням на Інфотаб.

Як розповіли журналістам місцеві мешканців, від обох братів ні разу не чули скарг на здоров’я. Але що найдивніше, і Леонід Каденюк, і його брат померли однаково, під час пробіжки. Леонід лише пережив Сергія на три роки.

«Ми тут вже між собою говоримо, що він помер так само, як і його брат-близнюк три роки тому, – той теж раптово помер під час пробіжки», – сказала заступник директора Клішковецкої школи Наталія Мельничук. До слова, ця школа носить ім’я космонавта і при ній створено музей знаменитого односельця – там його знають як дуже доброзичливого і простої людини.
«Для людей він був моральним орієнтиром. Коли він приїжджав, завжди зустрічався зі школярами, вів екскурсії в музеї – зупинявся у панно з шатлом «Колумбія», на якому він був разом з американськими астронавтами, і розповідав дітям про його технічні характеристики. Школярі завжди його з цікавістю слухали. Він умів просто спілкуватися. Рідко люди, що досягають подібних висот, залишаються такими, у нього ніколи не було зіркової хвороби», – сказала Мельничук.

Як відомо, Каденюк помер  під час пробіжки у районі Царського Села у Києві, де він і жив.

Читайте також:Помер український космонавт Леонід Каденюк

Читайте також:Біля військової частини в Яворові повісився військовослужбовець