Суспільство
1 лютого 2018
Суд не визнав полоненого Агєєва російським військовим
Росіянин був узятий у полон 24 червня у районі села Жолобок Луганській області.
news-image

Новоайдарівський районний суд Луганської області визнав, що засуджений громадянин Росії Віктор Агєєв був звільнений із військової служби в армії Російської Федерації в травні 2016 року. Про це свідчить текст рішення суду від 25 січня, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Так, у матеріалах справи вказується, що в лютому 2017 року Агєєв через оголошення в інтернеті дізнався про набір на службу за контрактом у "ЛНР".

17 березня 2017 року росіянин прибув до Луганська, а 18 березня 2017 пройшов медкомісію і підписав контракт про проходження служби на посаді кулеметника окремої розвідувальної роти 4 окремої мотострілкової бригади так званої "народної міліції ЛНР".

За кілька днів Агєєв отримав військову форму і кулемет і "виконував злочинні завдання в смт. Алчевськ Луганської області та с. Хороше Слов'яносербського району Луганської області".

Зазначається, що 24 червня 2017 року групу терористів, серед яких був Агєєв, виявили військовослужбовці Збройних Сил України.

"В судовому засіданні обвинувачений провину в скоєнні інкримінованих йому кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної організації - ред.), Ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю - ред.) УКУ, визнав повністю , у скоєному щиро розкаявся, дав свідчення, що відповідають обставинам, викладеним в обвинувальному акті", - йдеться в матеріалах суду.

Серед речових доказів, які досліджували в суді, були паспорт громадянина РФ, військовий квиток, виданий військовим комісаріатом Алтайського краю по Топчіхінскому і Калшанскому районах 18.05.2015 р, згідно з яким Агєєв був призваний на військову службу 21.05.2015 р і звільнений 21.05. 2016 р.

Як повідомляв "Обозреватель", російський військовослужбовець Віктор Агєєв, призваний в Алтайському краї і служив за контрактом у Збройних силах РФ, був узятий у полон 24 червня у районі села Жолобок Луганській області.

Міністерство оборони Росії заявило, що Агєєв нібито був звільнений у 2016 році і не є кадровим військовослужбовцем. Водночас мати Віктора Агєєва, його друзі та колишні товариші по службі підтвердили ЗМІ, що після строкової служби він залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.

В інтерв'ю українському телеканалу Агєєв визнав, що його відправили в "ЛНР" його військові керівники. Крім того, він розповів подробиці перекидання Росією своїх військових на Донбас.

Пізніше в МЗС РФ визнали затриманого на Донбасі Агєєва полоненим.

Читайте також: Ігри в дотації: як аграрії взяли 4 мільярди