Приватизація кіностудії Довженка: Розенко дав пояснення
У серпні 2017 року була поширена інформація, що до переліку об'єктів держвласності, які підлягають приватизації, увійшла Національна кіностудія ім. Олександра Довженка.
news-image

На сьогодні прийнято політичне рішення, що кіностудія імені Олександра Довженка не підлягає приватизації. Про це в ефірі "5 каналу" заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, передає «Є!» із посиланням на УП.

"Але це не означає, що вона має залишитися в тому вигляді, в якому вона зараз є. Тому що стан її жахливий. Причини цього стану очевидні – її свідомо вбивали і доводили до зубожіння протягом тривалого часу", – зазначив віце-прем’єр.
"На сьогодні від Національної кіностудії Довженка залишилися лише назва, добре ім’я, частина колективу і прекрасні актори. Але матеріально-технічна база фактично в стані занепаду", – наголошує Розенко.

За його словами, Міністерство культури разом з Національної кіностудією та Держкіно найближчим часом розроблять проект стратегічного плану розвитку і модернізації Національної кіностудії імені Довженка.

"Переконаний, що цього року, в 90-ту річницю заснування кіностудії Довженка, ми будемо мати прориви в цьому напрямку, в тому числі і щодо матеріально-технічного переоснащення, яке дасть шанс кіностудії відновити свою діяльність", – вважає віце-прем’єр.

Як повідомлялося, у серпні 2017 року "Дзеркало тижня" опублікувало інформацію, що до переліку об'єктів державної власності, які підлягають приватизації протягом 2017-2020 років, увійшла низка українських державних цирків і кіностудій, зокрема – Національний цирк України і Національна кіностудія ім. Олександра Довженка.

У Мінкульті заявили, що не планують найближчим часом вносити пропозиції стосовно приватизації державних циркових і кінопідприємств, а кіностудію Довженка не можна приватизувати взагалі, оскільки вона має статус національної.

У міністерстві економічного розвитку і торгівлі "Українській правді" пояснили, що наміри держави щодо продажу кіностудії ім.О. Довженка мають довгострокову перспективу.

У січні 2018 року Національна кіностудія ім.Довженка заявила про спробу передачі частини її земельної ділянки компанії "Трансбуд", заснованої російською "Роснефтью".

Читайте також: Ігри в дотації: як аграрії взяли 4 мільярди