Українські розробники запустили сервіс доставки ліків
Сервіс створили українські айтішники.
news-image

Українські розробники запустили сервіс доставки ліків Liki24 з цінами нижче аптечних. Про це повідомляє Ain.ua, передає «Є!»

Сервіс створили українські айтішники.

Аналітична система Liki24, яку команда створила з нуля, знаходить максимально низькі ціни на препарат по Києву, після чого співробітник сервісу об'їжджає ці аптеки, купує потрібні ліки, потім замовлення комплектується і доставляється за адресою.

Основна цінність сервісу в тому, як запевняють розробники, що підсумкова сума покупки з урахуванням оплати за доставку приблизно на 30% нижче, ніж якби клієнт сам купив все в найближчій аптеці.

"Середній чек у нас близько 900 грн, при цьому економія становить близько 200 грн", - розповів глава проекту Антон Аврінський.

Часто аптеки готові запропонувати через Liki24 ціни нижче закупівельних.

"Для них важливий об'єм - тоді вони отримують заохочення від постачальника у вигляді відсотків від продажів. Грубо кажучи, аптеки продають нам ліки на 8% дешевше, ніж закуповують, бо ми даємо їм клієнтів, яких вони б самі не отримали. Постачальник виплачує аптекам 20% з продажів - з яких 12% аптека залишає собі", - пояснив Аврінскій.

Сам сервіс Liki24 заробляє переважно на доставках. Вартість коливається від 49 до 69 грн в залежності від часу і завантаженості. Доставляти намагаються день в день, якщо замовлення зроблено до обіду.

"Ми як Uber для ліків, тільки там водій вивозить за раз одного пасажира, а ми - 5-10 замовлень", - пояснив Аврінскій.

Сьогодні команда обробляє близько 50-70 замовлень в день. На думку засновника, компанія може вийти в плюс протягом двох місяців.

Читайте також: У селищі під Сімферополем екскаватор старанно рив море (відео)