Світ
1 лютого 2018
Спадкоємці Ротшильдів продали старовинні австрійські угіддя
Сума угоди офіційно не розкривається, проте, за даними місцевого журналу Trend, вона склала € 90 млн.
news-image

Спадкоємці сім'ї Ротшильдів Ненсі Кларич Тільман і Джеффрі Хогет продали мисливські угіддя і лісниче господарство в Австрії. Ця нерухомість включає в себе садибу Лангау, у тому числі розташовані на її території «розкішний мисливський будиночок», електростанцію та близько 15 будинків, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Ріелтор Клаус Бішоф назвав цю угоду «історичною» для Континентальної Європи. Продані Тільман і Хогетом угіддя, за його даними, розташовуються приблизно в двох годинах їзди на захід від Відня на території 5,5 тис. га.

Це, як зазначає Bloomberg, у 16 разів більше території Центрального парку Нью-Йорка.

«Подібні транзакції у таких сім'ях, як сім'я Ротшильдів, здійснюються раз на сто років», - підкреслив Бішоф, помітивши, що продаж цих територій викликав великий інтерес з боку підприємців з Німеччини, Швейцарії та Австрії».

Обидва колишніх власника лісових угідь, за даними співрозмовника агентства, живуть в США. Садибу Лангау, як уточнив Бішоф, вони вирішили продати сім'ї австрійських промисловців - Корду і Томасу Прінцхорнам. Покупці, за даними ріелтора, пообіцяли зберегти і розвивати лісове господарство у Нижній Австрії.

Сума угоди офіційно не розкривається, проте, за даними місцевого журналу Trend, вона склала € 90 млн.

Брокер в інтерв'ю Bloomberg коментувати ці дані відмовився, зауваживши однак, що ця угода стала найбільшою в його 25-річній кар'єрі.

«Ми, як сімейний бізнес, будемо використовувати ці інвестиції, вкладаючи їх у ліс і деревину», — прокоментували покупку Прінцхорни.

Куплені території вони назвали «гарним доповненням до їхньої групи компаній». Бізнес цієї сім'ї - у паперовій та пакувальній промисловості. У штаті компанії в цілому числяться близько 6,6 тис. осіб по всьому світу. Її щорічний дохід оцінюється приблизно в € 1,4 млрд.

Корд Прінцхорн став генеральним директором цієї фірми у 2013 році. Паперовий завод, який сьогодні контролює ця родина, був заснований у 1853 році в австрійському місті Піттен.

Ротшильди придбали лісові угіддя в Австрії ще в XIX столітті. Спочатку родині, як уточнив Бішоф, належали 13 тис. га в цьому районі. Після продажу 5,5 га інші землі все ще належать їм, відзначив брокер.

Читайте також: «Сейшели для українського середнього класу!»: у США запропонували виборче гасло для Луценка