Суспільство
5 лютого 2018
Відсутній понад місяць одеський мер знову не вийшов на роботу
Чергова відпустка Труханова завершилась 4 лютого.
news-image

Відсутній понад місяць на робочому місці міський голова Одеси Геннадій Труханов не з’явився 5 лютого у мерії, попри те, що його чергова відпустка завершилась 4 лютого. Як передає Радіо Свобода, апаратне засідання сьогодні знову пройшло без його участі, повідомляє «Є!»

Засідання провів тимчасовий виконувач обов’язків одеського міського голови Анатолій Орловський.

На запитання кореспондента Радіо Свобода – де зараз перебуває Геннадій Труханов – Анатолій Орловський відповів:

«У Києві».

26 грудня 2017 року Геннадій Труханов пішов у 22-денну щорічну відпустку. Згідно з розпорядженням на сайті мерії, Труханов мав повернутися до роботи 18 січня. Утім в останній день відпочинку він подовжив його до 21 січня, а згодом, як звітує прес-служба одеської міської ради, відбув із робочим візитом до Греції. Звідти міський голова полетів до Давосу на економічний форум. 29 січня він знову пішов у відпустку із формулюванням «без збереження заробітної плати строком 7 календарних днів».

Минулої осені Національне антикорупційне бюро двічі проводило обшуки в одеській міській раді і, зокрема, в кабінеті міського голови, за місцем його проживання тощо. Слідчі дії проводились в рамках розслідування двох кримінальних проваджень стосовно завищення цін на ремонт одеських автодоріг і афери з майном комунального аеропорту. Сам Труханов тоді пояснив, що детективи НАБУ обшукували не його квартиру, а колишньої дружини.

Також неодноразово протягом останніх років він називав «брехливими» звинувачення в наявності кількох громадянств, в тому числі російського.

3 лютого одеські активісти провели акцію «40 днів без Труханова». На «сороковини» в Літній театр вони прийшли з усіма атрибутами «траурної» дати – з жалобним букетом, пиріжками, чаркою горілки, накритою шматком хліба, настоянкою глоду тощо.

Читайте також: «Не дай злодію шанс!»: у київському транспорті з'явились плакати, що мають протидіяти кишеньковим крадіжкам