Суспільство
5 лютого 2018
Україна увійшла в топ країн за суїцидами
Показники самогубств в Україні - з найвищих в Європі.
news-image

Україна увійшла в 25 країн з найвищим показником самогубств. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на дані МОЗ, передає «Є!»

У зв'язку з цим МОЗ заявляє про створення національної телефонної гарячої лінії для емоційної підтримки та запобігання самогубствам.

Проект "Лінія життя. Україна", в рамках якого буде відкрита гаряча лінія, очолив Піт Шмігель - колишній генеральний директор громадської організації LifelineAustralia.

На сьогодні учасники проекту розробляють оперативний план і співпрацюють з міжнародними донорськими організаціями щодо можливих форм підтримки.

Зазначається, що найкращі світові практики організації подібної гарячої лінії зводяться до наступних елементів: робота в режимі 24/7/365 (24 години на добу, 7 днів на тиждень, 365 днів на рік), безкоштовні дзвінки, анонімність, максимальна емпатія до клієнта, ґрунтовне навчання персоналу і створення єдиної національної системи з одним контактним номером.

"В Австралії завдяки роботі національної гарячої лінії вдається рятувати 50 тисяч життів щороку. Ми впевнені, що створення такої лінії тут допоможе врятувати життя багатьом українцям. Коли українці в кризовому стані будуть телефонувати в "Лінію життя", ми хочемо, щоб вони знали, що до них поставляться з повагою, їх вислухають і почують (на жаль, іноді слухати і чути - це різні речі), підтримають, що їхня ситуація не є безнадійною і надалі їм є куди звернутися за допомогою. Ці невеликі акти співчуття часто рятують життя" , - сказав Піт Шмігель.
Читайте також: На Рівненщині син розкопав могилу матері, бо вона приходила до нього уві сні