Київ
5 лютого 2018
Стало відомо, які професії найбільш затребувані в Києві
Експерти стверджують, що найпопулярнішою професією в столиці залишається продавець-консультант.
news-image

В 2018 році найбільш затребуваними професіями будуть верстатники, слюсарі, токарі та фрезерувальник. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на РБК.

З-за низьких зарплат люди не хочуть влаштуватися на таку роботу. 

"На ринку праці Києва затребувані верстатники, слюсарі, токарі та фрезерувальники — майже 42% в нашій базі вакансій, не вистачає таких людей. Чому не вистачає? Причина одна — мінімальна зарплата, 3200 гривень", — говорить Білич.

За 2017 рік в службі зайнятості опрацювали понад 31 тисячі звернень — на 5% більше, ніж в 2016 році. Часто потрібні люди на найпростіші роботи — прибиральники та двірники, але зарплати там також не великі.

У центрі зайнятості кажуть, що зараз роботодавців мотивують брати на роботу безробітних, компенсуючи єдиний соціальний внесок за деякі категорії працевлаштованих. Експерти стверджують, що найпопулярнішою професією в столиці залишається продавець-консультант.

На цю посаду більше всього вакансій. Часто на них відгукуються студенти з-за перспективи зростання і гнучкого графіка. Продавцям-консультантам пропонують середню зарплату від 7 до 9 тис. грн. Інфографіка (segodnya.ua) Також в десятці найпопулярніших професій — бухгалтери (6-7 тис. грн), водії, робочі спеціальності в будівництві і виробництві. 

"В країні наплодили величезна кількість людей з вищою освітою, але реальність така, що зараз потрібні робітники виробничники з досвідом роботи. Виробництво на деяких підприємствах зростає, і там потрібні робочі руки, професіоналам пропонують зарплату від 7-9 тис. грн, а профі може отримувати і до 14 тисяч в місяць. Причому людям пропонують білу зарплату, соцпакети, хороші умови праці. Але у нас як і раніше вважається, що працювати на виробництві — це ганебно", — говорить HR-експерт Тетяна Пашкіна.

Читайте також:Мер Хмельницького із накладними вусами вийшов з лопаю для прибирання снігу