Політика
6 лютого 2018
Фейгін пояснив, чому Жиріновський погрожує Україні ядерними бомбами
Опальний російський політик Володимир Жиріновський.
news-image

Опальний російський політик Володимир Жиріновський насправді не є визначальним елементом у кремлівській машині, відтак він здійснює провокативні кроки, аби здатися більшим росіянином, аніж він є насправді, хоча до реальних планів Росії його заяви не мають жодного стосунку.

Таку думку висловив відомий правозахисник Марк Фейгін, передає «Є!» посилаючись на  "Обозреватель".

Так, за його словами, навряд чи Кремль завдасть ядерного удару по Україні.

Я не думаю, що керівництво Кремля будує хоч якісь серйозні плани. Не виключено, що в рамках загальних планів, якихось секретних завдань генштабу вони можуть розглядати можливість завдання превентивних ядерних ударів, але з таким же успіхом вони можуть розглядати такі плани і щодо Вашингтону, Берліну і бог знає кого ще. Можливо, подібний план є у американців щодо Північної Кореї, – підкреслив адвокат.

Відтак, він робить висновок, що не варто перекидати місток між Жиріновським і цими серйозними планами.

Ядерна кнопка – не у нього, і ніколи у нього не буде. Він все одно буде пугалом. Не Жиріновські визначають, що робить Кремль. Загалом Жиріновський в рамках навіть цієї пропагандистської машини – зовсім позамежний елемент. Є й інші позамежні елементи. Вони потрібні за сценарієм – щоб психи теж були, – зауважив юрист.

На його переконання, Жиріновский такими кроками та заявами хоче показати, що є більшим слов'янином, більшим росіянином, більшим націоналістом, ніж самі росіяни, хоча насправді політик – єврей.

І ядерні бомби він скидає, і каже бог знає що. Але йому б уже треба бути ближчим до коріння, до землі, де поховано його батька. Йому б до тата ближче, якого він не знав. Ось туди йому треба. Людина їде цими рейками вже п'ять десятиліть. Не заважайте йому. Нехай їде. Нехай їде до могили, – підсумував Фейгін.