Україна
7 лютого 2018
ЄС надав більше € 17 млн на українські наукові проекти
Україна займає шосте місце серед всіх асоційованих країн цієї програми ЄС за кількістю учасників і сумою отриманого фінансування.
news-image

З 2018 року 83 українські організації отримають €17,23 млн на наукові проекти за програмою Євросоюзу «Горизонт 2020». Про це повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні, пише «Є!» з посиланням на Захід Нет.

Зазначається, що Україна займає шосте місце серед всіх асоційованих країн цієї програми ЄС за кількістю учасників і сумою отриманого фінансування. За цими показниками Україна в три рази випереджає Туніс, Боснію та Герцоговину та Молдову.

До слова, Україна стала асоційованим членом програми ЄС «Горизонт 2020» у березні 2015 року. Відтоді, українські організації отримали змогу брати участь в програмі на тих же умовах, що й країни-члени ЄС та інші асоційовані члени. Загалом з України участь у підготовці 915 заявок на суму €312,81 млн взяли 505 організацій.

Програма «Горизонт-2020» - це основа стратегії економічного розвитку ЄС до 2020 року. Вона покликана забезпечити глобальну конкурентоспроможність Європи. Сумарне фінансування становить майже €80 млрд.

 

Читайте також:Вчителі з Європи назвали «Тореадори з Васюківки» – найкращою книгою України