Суспільство
8 лютого 2018
Катастрофа зі швидкими: чому водії масово ігнорують і не пропускають карету
Водія за таке порушення можуть оштрафувати на півтисячі гривень, а ось пішохода лише попередять.
news-image

У багатьох великих містах України лікарі “швидких” скаржаться, що водії на дорогах їх не пропускають. Часто це може коштувати життя людини.

Водії, хто як може, намагаються поступитися “швидкій”, а ось пішоходи спецсигналів наче і не чують. Люди з навушниками, пенсіонери, які навіть не дивляться на дорогу, повідомляє  «Є!» з посиланням на Народна Правда.

Подекуди щільно припарковані авто просто не дають можливості з’їхати вбік, однак на вулицях із чотирма смугами для руху трапляються і вперті нахаби.

Водія за таке порушення можуть оштрафувати на півтисячі гривень, а ось пішохода лише попередять.

Лікарі в усіх містах визнають, ще кілька років тому ситуація на дорогах була критичною, нині вона хоч трохи, але поліпшилася. Але ще далеко не всі розуміють, що елементарна байдужість може коштувати комусь життя.

Нагадаємо, у Вінницькій області жінка народила дитину у своєму будинку, тому що додзвонитися до швидкої сім’я не могла. Швидка допомога виїхала до пацієнтки тільки після дзвінка з поліції, а оформили подію так, ніби пологи пройшли під наглядом лікарів.

Нагадаємо також, 24 січня, в Києві сталася ДТП за участю карети “швидкої допомоги” медклініки “Добробут” та легковика Hyundai Accent. За словами очевидців, “кореєць” не пропустив мікроавтобус Mercedes клініки, що рухався з сиреною, і спробував проскочити, в результаті чого сталося зіткнення.

Читайте також:В Україні 6,5 мільйона сімей отримують субсидії