Події
8 лютого 2018
Терорист Гіві був ліквідований українськими спецслужбами
Командир батальйону бойовиків Сомалі Михайло Толстих, більш відомий як Гіві, свого часу був визначений, як номер один в списку, призначених до утилізації.
news-image

Одного з головних ватажків терористів на Донбасі Гіві було ліквідовано українськими спецслужбами, розповів головний редактор видання Цензор.НЕТ Юрій Бутусов у Facebook, пише «Є!» з посиланням на ТСН.

За його словами, командир батальйону бойовиків "Сомалі" Михайло Толстих, більш відомий як Гіві, свого часу був визначений, як номер один в списку, "призначених до утилізації".

"Зараз вже можна сказати, що Гіві був свого часу визначений як номер один в списку тварин, призначених до утилізації", - пише журналіст.

Та додає, що спецоперація планувалася і готувалася два роки, оскільки дістатися до Гіві було непросто. І якщо раніше йшлося про те, що в нього влучили з вогнемета, то наразі можна припустити, що для ліквідації була використана міна.

"Гіві був останнім розкрученим в РосЗМІ і медійним ватажком найманців на окупованих територіях, який перебував на службі. Він вживав серйозних заходів безпеки, дістатися до нього було нелегко", - зазначив Бутусов.

Та додав, що відтоді схожих за масштабом акцій на окупованих територіях не проводили.

Терориста Гіві було вбито рік тому у його власному кабінеті. У приміщенні стався вибух, що вщент розтрощив офіс та самого террориста, якого згодом поховали у закритій труні.