Події
8 лютого 2018
СММ ОБСЄ за добу зафіксувала 2160 вибухів на Донбасі
На Луганщині порушення зафіксовані у населених пунктах Кадіївка, Алмазна, Мирне, Весела Гора, Берегівське та Трьохізбенка.
news-image

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляє, що за добу зафіксувала 2160 вибухів у Донецькій і Луганській областях.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це йдеться у звіті місії за період з 19:30 6 січня до 19:30 7 січня, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ. 

«У Донецькій області Спеціальна моніторингова місія задокументувала більше порушень режиму припинення вогню, включаючи близько 420 вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (близько 220 вибухів)», - йдеться у звіті.


Зокрема, на Донеччині порушення перемир'я були зафіксовані біля Донецької фільтрувальної станції, Світлодарська, Горлівки, шахти Октябр, Майорська, Ясинуватої, Авдіївки, Донецька, Вуглегірська та Березового.

«У Луганській області Спеціальна моніторингова місія задокументувала більше порушень режиму припинення вогню, включаючи близько 1740 вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (близько 80 вибухів)», - зауважують спостерігачі.

На Луганщині порушення зафіксовані у населених пунктах Кадіївка, Алмазна, Мирне, Весела Гора, Берегівське та Трьохізбенка. Раніше повідомлялося, що українські бійці збили четвертий за півтора місяця російський безпілотник.