Події
9 лютого 2018
Департамент кіберполіції: Маємо намір легалізувати криптовалюту
дД кіберполіції часто звертаються із заявами про викрадення криптовалюти.
news-image

Легалізація криптовалют дозволить кіберполіції України зробити цей вид ділової активності контрольованим.

Про це в ефірі Радіо Свобода у програмі «Деталі» заявив заступник начальника Департаменту кіберполіції Олександр Гринчак, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

«Що стосується криптовалют, зараз ми розробили ряд пропозицій, винесли це питання на рівень уряду і хочемо криптовалюту легалізувати, щоб вона була підконтрольна. За допомогою цієї валюти здійснюється чимало злочинів: продаж наркотиків, зброї і таке інше», – повідомив Гринчак.

За його словами, до кіберполіції часто звертаються із заявами про викрадення криптовалюти.

«Існують шахрайські схеми, коли власник електронного гаманця надає доступ шахраям до своїх акаунтів, і вони переводять десятки тисяч доларів на інший гаманець. Цей вид злочину можна кваліфікувати як шахрайство із використанням електронно-обчислювальної техніки. Людина ошукана, вона перерахувала якісь електронні кошти за якісь послуги і взамін нічого не отримала – це чисте шахрайство», – додав він.

Нині в Україні Національний банк, Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку й Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг не визнають криптовалюту платіжними засобами. Це питання ніяк не врегульоване на законодавчому рівні.