Політика
7 лютого 2015
Меркель: гарантій виконання Мінських домовленостей немає
Ангела Меркель заявила, що у неї немає гарантій а є "велике розчарування".
news-image

 Канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході Мюнхенській конференції з безпеки заявила, що у неї немає гарантій виконання мінських домовленостей, так як цей процес був неодноразово порушений.

«У мене немає теоретичних гарантій... існує велике розчарування. Після такого досвіду я обережна з гарантіями. Гарантовано може бути тільки те, що є домовленість, і вона повинна бути виконана», - цитує канцлера Німеччини Є! Єдність.інфо з посиланням на РИА Новости.

Візит до Москви мав сенс, але невідомо, чи вдасться досягти успіхів. Про це заявила в суботу канцлер ФРН Ангела Меркель на Мюнхенській конференції.

«Після вчорашніх переговорів ми ще не знаємо, чи доб'ємося успіхів», - сказала вона.

Разом з тим, на її думку, криза на Україні поставила під питання світопорядок. За твердженням Меркель, «дії Росії порушили порядок і принципи спільного існування в Європі».

Читайте також: Сорос поставив Україну в приклад Євросоюзу

Нагадаємо,  в п'ятницю, 6 лютого, у Москві зустрілися Ангела Меркель, Володимир Путін і Франсуа Олланд. Вони обговорювали ситуацію на Україні.

У 51-й за рахунком конференції беруть участь близько 20 глав держав і урядів, а також близько 60 міністрів закордонних справ і міністрів оборони, представники ділових та наукових кіл, правозахисних організацій зі всього світу. Росію представляє міністр закордонних справ Сергій Лавров, Україну - Петро Порошенко, а США віце-президент Джозеф Байден і держсекретар Джон Керрі.

Читайте також: "План Меркель-Олланда проукраїнський, але Путін його не прийме" - в кулуарах Мюнхенської конференції