Політика
9 лютого 2018
Гройсман і Вілкул звинуватили один одного в експериментах над українцями
Очільник уряду та опоблоківець з'ясовували, чиї реформи більше нашкодили країні.
news-image

Сьогодні у сесійній залі парламенту під час Години запитань до Уряду співголова фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул звинуватив прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана у соціальних експериментах та смертях українців, передає кореспондент «Є!»

"В нашій країні проходить соціальний експеримент під назвою "медична реформа". Хочу поінформувати, що сьогодні ми здаємо в Конституційний суд подання на скасування цієї антилюдської реформи. І хочу Вас запитати: скільки ще буде головувати у статусі в.о. в Міністерстві охорони здоров'я Уляна Супрун, яка вже довела свою непрофесійність, і за правління якої українці платять життям?" - звернувся до голови уряду Олександр Вілкул.

 

"Хочу наголосити, поки Ви її покриваєте, частина відповідальності за смерті українців лежить також і на Вас", - звинуватив Гройсмана опоблоківець.


У відповідь прем'єр-міністр зауважив, що наразі влада намагається зупинити експеримент під назвою "знищення охорони здоров'я України", який розпочав безпосередньо пан Вілкул, бувши головою Дніпропетровської ОДА та віце-прем'єром країни.

"Саме через рішення Вашого уряду була майже знищена педіатрія, був введений експеримент щодо запровадження сімейних лікарів, і ми не змогли їх об'єднати в єдину систему, і почали втрачати, в тому числі, і дітей. І те, що розвалена система охорони здоров'я - Ви маєте до цього безпосереднє відношення, як представник влади", - заявив він.


Голова уряду наголосив, що своїм завданням бачить зупинення цього експерименту та закликав долучитись до створення нової якісної системи охорони здоров'я і виправити помилки, які були допущені попередньою владою.
Гройсман зазначив, що внесення кандидатури очільниці МОЗ до сесійної зали парламенту залежить від коаліції.

"Як тільки коаліція визначиться, я внесу кандидатуру Уляни Супрун для голосування", - заявив Гройсман.


Також він підкреслив, що багато років діячі при владі боролись не за охорону здоров'я, а "за потоки в Міністерстві охороні здоров'я" та запевнив, що Уляна Супрун не дає красти гроші, і наразі у МОЗ "все відбувається прозоро і відкрито".

Читайте також: Нардеп від «Опоблоку» відмовився розмовляти українською мовою під час засідання парламенту