Світ
12 лютого 2018
У Токіо побудують перший 70-поверховий хмарочос з дерева
Це перший подібний проект в Японії - раніше дерев'яні будівлі не перевищували 7 поверхів.
news-image
На будівництво цього хмарочоса Sumitomo Forestry витратить $ 5,5 млрд і 185 тис. кубічних метрів деревини. У плані також значаться декоративні водоспади і вогнетривкі рослини на фасадах будівлі

Про це пише «Є!» з посиланням на Еспресо.

Компанія Sumitomo Forestry хоче побудувати в Токіо 70-поверховий дерев'яний хмарочос. Будівля висотою 350 метрів з'явиться в діловому районі Маруноуті в 2041 році.

Це перший подібний проект в Японії - раніше дерев'яні будівлі не перевищували 7 поверхів. Конструкцію посилять сталлю, щоб хмарочос був стійким до землетрусів.

У приміщеннях загальною площею 450 тис. кв.м розташуються офіси, готелі і квартири. Будівництво обійдеться компанії в $ 5,5 млрд. На цей хмарочос піде 185 тис. кубічних метрів деревини - досить, щоб побудувати 8000 стандартних будинків, які зазвичай замовляють Sumitomo Forestry.

null

Для хмарочоса будуть використовувати сорти деревини, здатні витримувати відкритий вогонь протягом трьох годин.

У плані також значаться декоративні водоспади і вогнетривкі рослини, на зразок Camellia sasanqua, на зовнішніх стінах будівлі. Перед тим, як приступити до реалізації цього проекту, компанія збирається побудувати його зменшену копію висотою 70 метрів (14 поверхів).

Читайте також:17-річна українка виграла один з найпрестижніших турнірів із дзюдо

Читайте також:У Верховній Раді зреагували на блокування Угорщиною засідання комісії Україна-НАТО